Desktop Blogging Client apakah yang anda gunakan?

Saya pernah beritahu yang saya mengemaskini blog dengan menggunakan BlogDesk. BlogDesk merupakan sebuah desktop blogging client yang membolehkan saya menulis dan mengemaskini blog secara offline.

Selain daripada BlogDesk, saya juga pernah menggunakan beberapa desktop blogging client yang lain. Di antaranya adalah:

Namun begitu, desktop blogging client ini tidak sehebat BlogDesk. Saya lebih prefer menggunakan BlogDesk berbanding desktop blogging yang lain seperti BlogJet dan WLW.

Bagaimana pula dengan anda? Desktop blogging client apakah yang anda gunakan?

Comments

  1. Hmm,aku cume tau & pernah gune windows live writer… lain tak try lg.

  2. Aku guna Windows Live Writer 2011. Pada aku lebih mudah dan mesra. Boleh import theme blog ke Windows Live Writer dan itu lebih memudahkan aku untuk susun atur content blog aku. Mudah untuk format text pun is another plus side untuk aku menggunakan Windows Live Writer ni. Aku tak sure dengan blog clients lain untuk ciri import theme blog tu ada ke tidak.

  3. WLW, user-friendly, picture handling bagus, boleh pasang plugins.

  4. Hurm..3 blogger menggunakan WLW. Nampak gayanya saya akan mencuba lagi sekali WLW. Mungkin version sebelum ini kurang menarik menyebabkan saya tidak berminat dengan WLW. Harap2 version yang terkini tidak menghampakan. :)

    • saya pun suka wlw.
      masa guna blogspot dulu guna wlw, tapi sekarang dah tak guna lps pindah ke wp.

      dulu try connect ada masalah

  5. Salam admin,

    Macam mana saya nak dapatkan desktop blogging ni?

Speak Your Mind

*