Peraduan “Saya Nak Hosting Percuma Pengendali Blog”

peraduan-saya-nak-hosting-percuma-pengendali-blog

Sempena menyambut ulang tahun kelahiran saya pada 21hb Februari nanti, saya ingin mengadakan satu peraduan khusus untuk para blogger di Malaysia. Tidak kira sama ada anda mempunyai blog di hosting sendiri atau percuma, anda layak untuk menyertai peraduan ini.

Hadiah yang ditawarkan adalah satu pakej hosting, ELF1GS, yang ditaja sepenuhnya oleh pihak Elfbytes Web Hosting selama 2 tahun (bernilai RM200). Pakej ini mempunyai spesifkasi seperti berikut:

 • 1 GB space
 • 20 GB bandwidth
 • 5 addon domains
 • Unlimited MySQL databases
 • Unlimited Email accounts
 • Unlimited FTP accounts
 • dan banyak lagi…

Bagi saya, dengan hosting ini anda bolehlah mengembangkan lagi portfolio blogging anda dengan membuka blog baru, atau menggunakan domain sendiri sekiranya anda masih menulis di hosting percuma seperti wordpress.com dan blogspot.com.

Update 14/2/2012: Disebabkan mendapat penyertaan yang memberansangkan, saya dan pihak penaja menambah satu lagi hadiah berupa domain percuma selama 2 tahun kepada pemenang di tempat kedua. Rujuk entri ini untuk maklumat lanjut, Update – Peraduan “Saya Nak Hosting Percuma Pengendali Blog” (Tambahan Hadiah).

Untuk menyertai peraduan ini, mudah sahaja. Sila baca Cara Penyertaan dan Syarat Penyertaan seperti yang diterangkan di bawah.

Cara Penyertaan

Untuk menyertai peraduan ini, anda hanya perlu:

 1. Buat satu entri dengan tajuk “Saya Nak Hosting Percuma Pengendali Blog”.
 2. Dalam entri tersebut ceritakan, apa yang akan anda lakukan dengan hosting tersebut jika anda dipilih sebagai pemenang?
 3. Entri tersebut mestilah mempunyai link ke:
 4. Pastikan semua link adalah do-follow.
 5. Hantarkan komen ke laman peraduan ini bersama dengan link/URL entri peraduan anda ATAU emailkan kepada hello[at]pengendaliblog.com.
 6. Itu sahaja. Mudah bukan?

Syarat Penyertaan

 1. Penyertaan terbuka kepada semua blogger warganegara Malaysia.
 2. Tarikh penyertaan bermula dari 7/2/2012 sehingga 20/2/2012.
 3. Pemenang akan diumumkan pada 21/2/2012 di laman web Pengendali Blog.
 4. Entri peraduan yang diterbitkan mengikut seperti yang dinyatakan dalam Cara Penyertaan di atas.
 5. Blog yang mendapat tempat pertama dalam keputusan random.org – List Randomizer yang dipilih secara rawak akan diisytiharkan sebagai pemenang.
 6. Hadiah tidak boleh ditukar atau ditukar hak milik.
 7. Sebagai penghargaan, pemenang diminta untuk meletakkan link/URL laman web penganjur, Elfbytes Web Hosting, di hosting yang dimenangi selama dua (2) tahun.
 8. Segala keputusan adalah muktamad.

Apa tunggu lagi. Jom sertai peraduan ini. Mana tahu kalau ada rezeki, boleh la dapat hosting percuma selama dua tahun. Hosting RM200 percuma, siapa nak bagi? Jom!

ps: Please share di Facebook dan tweet peraduan ini di Twitter. Terima kasih. :)

Comments

 1. It’s impressive that you are getting thoughts from this paragraph as well as from our argument made at this place.

Speak Your Mind

*